Unikasmykker hvor?

“Enhver kan jo gå ned til smykkebutikken og købe et smykke mage til alle de andres smykker”, sagde min unge og meget forelskede søn til mig, da vi talte om, hvad han skulle give sin p.t. udkårne i julegave. Og det har han jo sådan set ret i – smykkerne hos de fleste smykkebutikker er jo massefremstillede. Ikke sådan at de ikke er pæne, men i teorien kan man jo møde andre med nøjagtig samme smykke, ikke?

Unika smykker findes skam

Jeg fortalte ham om min barndom og om den guldsmed, der boede i skoven lige nord for byen. Han blev aldrig kaldt andet en “Guldsmeden”, og trods et makabert højt alkoholforbrug, var det de rene vidundere, han fremstillede i sit lille værksted ved siden af huset. Det med alkoholen blev i øvrigt i familien – hans yngste datter døde af kvælning i sit eget opkast mens hun sov en brandert ud. Men det er en helt anden historie. Tilbage til nutiden og dens sørgelige mangel på den slags talentfulde kreatører. Og så alligevel ikke…

Jeg søgte lidt på nettet og fandt frem til et firma i KøbenhavnKobra unikasmykker – der reklamerer med at fremstille helt unikke smykker. Og jeg må da sige, at et besøg på deres hjemmeside bestemt gav lyst til at se mere:

2014-12-04_15-23-43

Jeg viste min søn deres hjemmeside, og han blev også begejstret. Webshoppen bugner af perfekte gaver – mest til piger og kvinder men der er faktisk også en del til mænd der. Nu bor vi jo langt fra København, så min søn ringede til dem næste dag og fik en lang snak, der endte med, at han bestilte et smykke helt unikt lavet til den skønne i hans liv. Nu må han så væbne sig med tålmodighed nogle dage, til det ankommer med posten.

Generelt om unikke gaver

For mig er det en glæde og fornøjelse, at min søn har lysten til at give noget unikt i stedet for at hoppe med på bølgen af homogenisering og ensretning, der faktisk råder overalt i samfundet. Og det en fornøjelse at se et firma som Kobra, der holder de gamle fag og det smukke håndværk i hævd på den måde. Jeg er blevet inspireret, og min udkårne gennem 30 år kan også vente sig en overraskelse lavet af guldsmedene og smykkemagerne hos Kobra 😉

Summary
Review Date
Reviewed Item
Unikasmykker
Author Rating
51star1star1star1star1star
Scroll to Top