Advokater med speciale i strafferet

Fundamentet for et retsstat og et sikkert og retfærdigt retssystem er, at en anklaget for en forbrydelse har adgang til et godt forsvar. Lægmand vil – stort set – aldrig kunne forsvare sig selv i en retssal, da der er så mange juridiske spidsfindigheder, der skal kendes. Og glem ikke, at selv en uskyldig kan blive dømt, hvis han eller hun ved en fejl siger det forkerte. Det er ikke i nogens interesse – heller ikke i anklagers eller statens. Nogle typer af straffesager er så komplicerede, at de faktisk ikke bør forsvares af en all-round advokat – men bør forsvares af en specialist.

Økonomisk kriminalitet kræver særligt forsvar

Sager om økonomisk kriminalitet såsom underslæb, bedrageri, insiderhandel, hvidvaskning af penge etc. er som hovedregel yderst komplicerede sager, der ofte behandles af eksperter på anklagersiden. Derfor er det afgørende, at en anklaget også har eksperter på sit hold, når en sag skal vurderes, planlægges og føres i retten.

Juridisk kompetence – og empati

At være en juridisk kompetence er én ting – at være et empatisk menneske er noget ganske andet. Når begge dele kombineres, har du en vinder i relation til det utroligt tætte tillidsforhold, der nødvendigvis må og skal være mellem en anklaget og dennes forsvarer. Det menneskelige aspekt – empatien  sikrer, at der tages alle de hensyn, der er juridisk og teknisk mulige i forsvaret.

Erfaring med strafferetssager af økonomisk art

Den juridiske embedseksamen giver ikke erfaring – den kan kun opnås gennem års slid og mange førte sager på området. Det er den erfaring, der blandt andet får advokaterne nævnt herover til at skille sig ud fra mængden.

Hele vejen rundt juridisk

Advokatfirmaet Jensen, som der er tale om her, har kontorer over hele landet, og de er kendte i lokalområderne som bland andet fremragende boligadvokater ( se her ) og i øvrigt også som helt eminente, når det drejer sig om de mere ømfindtlige sager som for eksempel offererstatning, der jo kræver dyb menneskelig indsigt og empati.

 

Scroll til toppen