Hjælp til sindet

Vi hører ofte om, at mange mennesker har det dårligt – psykisk. Det er slet ikke usædvanligt, at de nævner, at tallene for unge i alderen 16 – 24, der beder om hjælp til at komme igennem psykiske problemer, stiger. Vi hører ofte, at nogle af de gratis hjælpelinjer, som man kan ringe til, ikke har tid til at svare på alle de opkald. De er underbemandede. Det er et stort problem. Især i storbyerne. Indtil for få år siden fik de organisationer, som hjælper mennesker, der har brug for psykoterapi, støtte fra staten. De får meget lidt i dag. Det er et problem.

Hvem går i psykoterapi

Især i en by som København. Fordi selvom du sagtens kan komme i psykoterapi i København hos Healthyyou, så er der mange flere mennesker, der har behov for det, men som ikke kan, fordi de selv skal betale. Og det kan være et problem at få råd til at gå i terapi. Det ved vi godt. Vi gør bare meget lidt for at hjælpe de mennesker. Det bør vi skamme os over. Mange af de mennesker behøver måske kun kortvarige terapiforløb, men fordi vi ikke sætter tilstrækkeligt med penge af på budgettet, så kan deres tilstand gå hen og blive til behov for længerevarende og meget sværere forløb med terapi.

Unge med psykiske udfordringer

Når vi så tænker på, at især unge, rammes af psykiske problemer, så må vi altså tage os sammen: Kan vi tillade os at tabe mange intelligente unge mennesker på gulvet, fordi vi ikke vil give lidt flere penge til hjælpeorganisationerne, som gør et godt stykke arbejde.

Vi bør tænke os grundigt om. Hvor vil vi hen? Hvem skal vi satse på i fremtiden, hvis det ikke er de unge mennesker? Burde vi ikke tænke frem og ud over vores egen lille, trygge verden, som måske kan rammes af behov for hjælp til psykoterapi – kan vi få hjælp, hvis det sker?

Scroll to Top