Gode specialstole til kontoret

Du sidder på et kontor hver eneste dag. Det er sådan et almindeligt, beskedent kontor, hvor du dog har plads nok. Som almindelig databehandler, går dit job ud på at taste en masse tal ind i forskellige skemaer. Det er måske ikke det mest spændende job, men det giver smør til brødet – og lidt ekstra til at pjatte sammen med familien for. Kontorbordet, du sidder ved, er ikke et hæve-sænke bord. Du er låst fast i en bestemt stilling, hver dag. På fuld tid. Din arbejdsgiver er glad for at have opdaget, at det ikke altid er nødvendigt at udstyre kontorerne med dyre kontormøbler.

Gode arbejdsforhold

Han er dog også bevidst om, at hans medarbejdere skal have de bedste arbejdsforhold, han overhovedet kan give dem. Derfor har han investeret i gode specialstole til smerter til nogle af dine kollegaer. De er lidt ældre og har nogle skavanker i ryggen og lænden.

Det er ikke noget, I sådan taler om til hverdag. Men de dage, hvor de har måttet blive hjemme på grund af smerter, har det gået dig og de andre kollegaer på. Det har fået jer til at tænke lidt mere alvorligt over det her med arbejdsskader. I har trådløse tastaturer, så ergonomen, der kommer og tjekker en gang imellem, har ingen grund til at blive gal i hovedet. Det blev hun dog for en måned siden, fordi hun fandt ud af, at de to kollegaer, som har nogle problemer med ryggen, ikke fik de bedst mulige forhold at arbejde under.

En investering i godt helbred

Det er jo sådan, at specialstole kan være ret dyre. Din arbejdsgiver har været temmelig tilbageholdende med at investere i nye kontormøbler i lang tid. Og nu har han faktisk et par arbejdsskadesager hængende på halsen. Han er ked af det. Tiderne er svære for jeres branche. Derfor har han ikke undersøgt mulighederne for at hjælpe sine ansatte i tide. Og nu, ja, så er der kommet et par specialstole til dine to kollegaer, som virkeligt har problemer.

Du priser dig selv glad for, at du ikke har problemer med ryggen, lænden eller benene. Du er rask og sund. Men vær opmærksom på, at du ikke kun skal sidde korrekt ved dit skrivebord. Du skal nemlig sidde der i mange timer, hver dag. Derfor skal du gøre krav på at få en stol, som du kan indstille i højden, og som kan sikre, at du ikke oparbejder en rygskade, fordi du sidder stift, eller spænder i hele rygsøjlens muskulatur. Det er ikke sikkert, at du har krav på en specialstol. Men det er helt sikkert, at du har krav på gode arbejdsforhold.

Og til gode arbejdsforhold hører det altså også, at du kan sidde behageligt foran skærmen. Det er derfor nødvendigt, at du ikke bare lader, som om alt er fint. Du skal tale med dine kollegaer om det. I skal tale med jeres arbejdsgiver om det. Målet er jo ikke, at I vil rippe jeres arbejdsgiver for gevinst. Målet er, at I gerne vil blive ved med at være arbejdsdygtige, og I er jo glade for arbejdspladsen.

Scroll to Top