Byens bedste lokaler

Det har været en lidt speciel opgave, mit malerfirma nu endelig har afsluttet, og det har på mange måder været besværligt, fordi kunden havde nogle helt specielle ønsker til, hvornår vi kunne udføre malerarbejdet.

Sagen er, at kunden var et firma, som driver et stort antal konferencelokaler i København, og opgaven gik ud på at male samtlige mødelokaler. Det specielle ved opgaven var, at kunden ikke ønskede at lukke sine lokaler for diverse møder, så vi altså kun kunne komme til at arbejde fra sidst på eftermiddagen, når lokalerne ikke længere var booket.

Planlægning efter mødekalender

Derfor var vi nødt til at planlægge det hele meget præcist, så vi en eftermiddag til ud på aftenen kunne foretage de nødvendige slibninger og afdækninger, så lokalet stod klart til at blive malet den følgende eftermiddag. Det er selvfølgelig en tidkrævende og dermed fordyrende måde at arbejde på, men min kunde var indstillet på at betale den ekstra pris, for indtægten udlejningen af lokalerne ville så rigeligt opveje merprisen for malerarbejdet.

For mit vedkommende betød det selvfølgelig overtidsbetaling til mine ansatte, men den regning kunne jeg som sagt bare sende videre til kunden, og mine ansatte var godt tilfredse, fordi arbejdet på den tid af døgnet gav dem en ekstra indtægt.

Mit firma har tidligere et par gange haft en entreprise med at male diverse mødelokaler i København, men de foregående gange har det været meget nemmere at udføre arbejdet, fordi indehaveren har valgt at lukke lokalerne af for deres normale anvendelse i de dage, malerarbejdet har taget.

Aftenarbejde for svendene

Vores arbejde blev denne gang også besværliggjort af, at der skulle males om aftenen, så vi måtte etablere noget ordentligt arbejdslys, da vi blev ved med at arbejde til så langt ud på aftenen, at det var slut med dagslyset.

I den normale arbejdstid blev de to malersvende, jeg havde afsat til opgaven, sendt ud på andre opgaver, for de ville gerne påtage sig nogle lange arbejdsdage i den periode for at tjene en ekstra skilling, og det kunne jeg jo ikke have noget imod. Jeg valgte så i øvrigt at forkæle dem lidt ved at bestille noget aftensmad til dem fra et cateringfirma, så de ikke skulle klare sig med en mere eller mindre kedelig madpakke til aftensmaden. Og den udgift væltede jeg også over på regningen til kunden, men mine to malersvende opfattede det som god personalepleje fra min side.

Vi bruger selv de mødelokaler nu

Den opgave har i øvrigt medført, at vi i næste måned skal holde den årlige generalforsamling i vores malerlav et nyt sted. Det har nemlig været min opgave som medlem af lavsbestyrelsen at forestå alt det praktiske omkring generalforsamlingen, og derfor skulle jeg også finde frem til et velegnet mødelokale i København, som er stort nok til, at vi kan være der alle sammen, og dem har min kunde med konferencecentret faktisk et par stykker af, så jeg valgte at booke mig ind hos dem.

Tidligere har vi holdt vores generalforsamlinger på et stort hotel, men denne her løsning har vist sig at være en smule billigere.

Scroll to Top