Tuning af bil?

Hvis der er noget, der kan få julelysene frem i en ungersvends øjne, er det tuning af biler. Og det kan vi da helt og aldeles sympatisere med her på redaktionen. Vi elsker jo biler, og det at tune biler har vel været der, siden de første biler blev tilgængelige for menigmand. I min ungdom handlede det om udskiftning af knaster, polering af manifold og større karburatorer og den slags. Men moderne biler er jo slet ikke skruet sammen sådan – alt er med indsprøjtning og computerstyret nu om dage.

Chiptuning af biler

Computer = så kan det hele jo styres ved hjælp af en omprogrammering, og det er præcist det, man gør, når man chiptuner sin bil. Det er det, de ved en hulens masse om hos Qualitec Tuningsudstyr.

Det med chip tuning er der i øvrigt en hel del blandede meninger om. Nogle siger, at det forringer levetiden for motoren – andre siger, at det ikke ændrer en disse på levetiden. Fakta er, at hvis du chiptuner en bil, risikerer du at miste fabriksgarantien.

Nu er det de færreste, der chiptuner en ny bil alligevel, så det problem er nok til at overse.

Rådgivning og hjælp til chiptuning

Medmindre du selv er specialist på området, er det en rigtig god ide at få rådgivning om de muligheder, der findes for chiptuning. Det kan du få hos Anders, der ejer Qualitec, og ham kan du fange på telefon 51810699 – han ved mere end de fleste om det område.

Tuning af biler er andet end hestekræfter

Husk, at dine dæk, bremser og støddæmpere også skal kunne håndtere de ekstra hestekræfter! Det har du selvfølgelig styr på, så lad os i stedet se på, hvad korrekt og professionel tuning af din bil også kan betyde.

  • Forbedret brændstoføkonomi i både benzinmotorer og diselmotorer
  • Større køreglæde

Mange, der får tunet deres bil, kan godt lide at gøre det hele lidt visuelt lækkert på instrumentsiden, og her er et mærke som Autogauge klart blandt de absolut bedste. Igen: Tal med Anders hos Qualitec om, hvad der er det helt rigtige til din bil og dine behov!

Og husk så lige: Kør ordentligt! Du kan sagtens have det sjovt i din tunede bil uden at udsætte andre mennesker for fare!

Scroll to Top