Hvad koster en begravelse?

Begravelse eller bisættelse? Hvad koster det at blive bisat eller begravet. Hvor går man hen for at bestille en begravelse? Det er tunge spørgsmål, der som regel først skal opklares og afklares i en tid, hvor man er præget af sorg over at have mistet en partner, et familiemedlem eller en nær ven. Ofte er det den lokale bedemand eller den bedemand, der står øverst i telefonbogen, der får opgaven – og ofte er prisen for både begravelser og bisættelser ganske høje. Men markedet på det område er frit, og det betyder, at der faktisk er konkurrence blandt bedemændene om at levere den bedst tænkelige bisættelse eller begravelse til lavest mulige pris!

Om at forhandle pris på begravelse

Som vi allerede har været inde på, er det ikke lige overskud, de efterladte har mest af – og derfor er der sjældent eller aldrig tale om reel forhandling om prisen. Det er der jo ikke noget at sige til – men det betyder blot, at bedemændene tager de priser, de nu finder passende. Heller ikke ét ondt ord om det.

Om at finde en billig bisættelse

Der er etableret en hjemmeside – en online service – der på yderst sober vis tager hånd om hele processen lige fra at finde ud af, om der skal tales om en bisættelse eller en begravelse over kiste, blomster, urner og selve håndteringen af hele forløbet. Hjemmesiden hedder God Afsked: http://www.godafsked.dk/

 

God Afsked

Hjemmesiden tager hånd om at forklare forskellen på en begravelse og en bisættelse – for eksempel med siden om “Hvordan foregår en begravelse?”

Det smarte ved godafsked.dk er, at man faktisk kan udvælge den løsning, man gerne vil købe og så bestille den direkte på hjemmesiden i den fred, som det nu giver at sidde hjemme. Personligt ville jeg have ønsket, at den service fandtes, da jeg mistede min fader for en del år siden.

Er det ikke for upersonligt?

I mine øjne er det bestemt ikke. Jeg er nok den lidt mere introverte type, og jeg ville til enhver tid foretrække at kunne sidde hjemme i ro og fred og finde den rette pakke til en begravelse frem for at skulle ud at besøge en bedemand. Hvad med dig?

Scroll to Top