Tager mit barn narko?

Alle normale forældres store mareridt er, om deres unger tager narkotiske stoffer af den ene eller anden art. Det kan være hash, speed, kokain, ecstasy eller det sidste nye: Spice. Uanset typen: Ingen forældre kan bære tanken om, at deres børn ødelægger livet for dem selv med et misbrug. Hvis du er forælder og bekymret: Læs med her i denne artikel, hvor du får nogle gode råd til, hvordan du kan afklare, om dit barn er på vej ud i et misbrug.

Signaler om misbrug af stoffer

Det er yderst individuelt, hvordan et ungt menneske ændrer adfærd, når der indtages narkotika.

Og desværre er det nemt at forveklse mange af de pubertetsrelaterede adfærdsmønstre med tegn på misbrug af stoofer. Alligevel er der disse elementer, som du skal være opmærksom på:

  • Bratte humørændringer  eller holdningsændringer.
  • Pludselig pjæk fra skolen eller ligegyldighed med skolearbejdet.
  • Usædvanlige vredesudbrud eller uligevægt.
  • Tiltagende tendens til at låne penge af forældre eller venner.
  • Den unges ejendele forsvinder/sælges uden forklaring.
  • Hemmelighedsfuld med hensyn til sin færden og ejendele.
  • Samvær med nye venner, som I sjældent ser, og jeres barn aldrig taler om.
  • Indesluttet og uinteresseret i det liv, de tidligere har haft.
  • Den unge er usædvanlig træt eller ’brugt’ og har svært ved at sove eller blot falde til ro.

Observerer du disse signaler hos dit barn, er der grund til at tage næste skridt:

Test dine børn med en narkotest

Det kan synes dramatisk, og for mange forældre (og de unge) vil det være en stærkt grænseoverskridende ting at gøre. Men tro os: Alternativet kan være mange gange værre. Hvis dit barn har et problem med narko, er det bedre at tage det ved roden, og den eneste sikre måde er en narkotest!

En narkotest kan købes af private på nettet, og der er et dansk firma, der i snart 20 år har udviklet og optimeret disse små tests, så de er tæt på perfekte. Det er virksomheden Ferle Produkter, som du finder her: http://www.ferle.dk/

Smoking pot photo

Teste for hash?

Mange tror – ganske fejlagtigt – at det kun er muligt at teste for stærke narkotiske stoffer som kokain, speed, ecstasy og den slags. Det er helt forkert – også misbrug af hash kan afsløres med absolut sikkerhed med en såkaldt hash test. Og selv det sidste nye skrig på den modbydelige palette af narko, der tilbydes vores unge – Spice – kan der testes for. Du kan læse mere om mulighederne og se de forskellige hash tests her.

Hvis du afslører et misbrug, handler det om at handle hurtigt. Tal med jeres læge om de muligheder, der findes for afvænning!

Scroll to Top