Tænk dig om når du køber blækprinter

Der findes adskillige gode printere, og når man køber sådan en eller har sådan en i forvejen, så skal der af og til udskiftes blæk. Både blækprinter og blækpatroner kan købes mange steder. I almindelige butikker og på internettet.

Men hvorfor skal man vælge blækprintere frem for laserprintere? Lad os se på sagen.

Der findes ting, som taler for brug af begge typer af printere. Laserprinteren er billig i drift, god til tekst og så udskriver den skriver lynhurtigt. Omvendt er en laserprinter dyr at købe, så førstegangsudbetalingen er stor.

Blækprintere er billige at købe

Blækprintere er derimod billige i anskaffelse, nemme at vedligeholde og når det kommer til foto print, rangerer de fra gode til fantastiske. Det kan svinge en del. Så hvis du påregner at udskrive mange fotos på din printer, skal du nok også vælge en af de lidt dyrere modeller. Som med så mange andre ting, så gælder det også ofte for blækprintere, at man får, hvad man betaler for. Især hvis de skal kunne printe fotos ud.

En blækprinter er meget ofte den bedste løsning til hjemmekontoret. Den fylder ikke så meget, den kan tit også både scanne og kopiere, og mange af dem kommer nu også med muligheden for, at man kan printe trådløst fra mobiltelefon eller computer. Der er – med andre ord – indbygget wifi i dem.

Printerproducenter er der rigeligt af

Om du vælger en blækprinter fra HP, Canon, Epson eller en af de mange andre printer producenter er helt op til dig, men tjek altid en ekstra gang om den har de specifikationer, du kræver af din printer.

Er du studerende vil anbefalingen oftest pege i retning af en blækprinter, da den passer bedst til en på SU, og der er nemme muligheder for at fylde toner eller blæk i printeren. For en studerende SKAL printeren bare virke. Faktisk skal man lægge så lidt mærke til printeren som overhovedet muligt.

Overvejelser ved køb af billige blækprintere

Det er desuden værd at tænke over, at det ofte er sådan, at jo billigere en printer er at købe, desto dyrere er den i drift. Faktisk har producenterne tit et bedre greb om ens pengepung, hvis man vælger den billige printer til 400 kroner frem for den lidt dyrere løsning. Vælger du en billig blækprinter, kan det altså være en særdeles god ide at tjekke prisen for printer patroner, inden du kører Dankortet igennem maskinen.

Men det er altid en individuel vurdering, og man kan nå at skifte mening flere gange undervejs.

Scroll to Top