Opskrift på koldskål

Hvordan laver man koldskål?

Hvis du har det som jeg, er der ikke noget skønnere, end en god portion iskold koldskål, når det er varmt. Koldskål er en skøn dessert, morgenmad eller bare ind i mellem måltid. Og det er nemt at lave i en fart. Jeg synes ikke, du skal købe færdig koldskål. Dels er det dyrere, og dels smager det langt fra lige så godt, som en god hjemmelavet koldskål. Her får du verdens bedste opskrift på koldskål – og med et par ekstra tricks indbygget!

Koldskål opskrift

Du skal bruge 1 liter kærnemælk, 4-5 æggeblommer, 4-6 spiseskefulde sukker, 1 hel citron og vanilje.

Bemærk: Du kan med fordel bruge kokossukker! Dels er det lidt mindre skadeligt for din krop end almindeligt sukker, og dels giver det en fantastisk delikat tone af karamel, og det passer perfekt i en koldskål!

Den bedste koldskål opskrift

Skil blommen fra 4 æg (og køb nu lige æg fra høns, der ikke har levet i bur!!) Kom æggeblommerne i en skål.

Tilsæt 4-6 spiseskefulde sukker – du styrer selv, hvor sød din koldskål skal være.

Tilsæt en lille teskefuld af det bedste vaniljepulver, du kan købe. Kvaliteten og smagen er ligefremt proportional med prisen – spar ikke her! Endnu bedre: Skrab indholdet af en hel vanillestang ud selv – så bliver det ikke bedre!

Riv skallen fra 1 hel citron (helst organisk) i.

Pisk og pisk og pisk – gerne med en elektrisk mikser, til det er en god “æggesnaps”.

Rør nu citronsaft efter smag i – jeg bruger saften fra hele citronen.

Hæld derefter kærnemælken i og rør godt, til det er helt blandet.

Du kan også læse:  Brændeafgift?

Spis koldskålen med kammerjunkere (de bedste er de originale fra Karen Wolff), snittede bananskiver, jordbær eller blåbær.

Tips: Du kan drøje koldskålen, så den fylder mere ved at tilsætte ymer eller græsk yoghurt.

Bemærk: Hvis du har Whey proteinpulver med en sødlig smag i huset: Erstat halvdelen af sukkeret med proteinpulver. Det gør din koldskål mere sund og søder mindst lige så godt!

Et tip mere: Lav den gerne en times tid, før du skal spise den, så du kan køle den ned i køleskabet Den er bedre, jo koldere, den er.

God appetit!

1 thought on “Opskrift på koldskål”

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *