Pas på dine medarbejdere

Medarbejderpleje handler om meget andet end at opstille et bordtennisbord, en colaautomat og en årlig udflugt. Meget mere faktisk. En af de væsentligste ting, en virksomhed kan gøre for sine medarbejdere, er samtidig et element, der ikke er synligt på nogen måde. Det handler om medarbejdernes psykiske helbred, og det er – selv i vore dage – fortsat et undervurderet område, der langt fra har den fokus, det bør have.

Kriseberedskab er altafgørende

Naturligvis er det ikke alle typer virksomheder, der har medarbejdere i risikozonen for traumatiske oplevelser, men reelt er det flere typer, end de fleste tænker over. Tankstationer, værksteder, transportfirmaer, butikker for nu bare at nævne nogle få typer, der bør have en aftale med krisepsykologhjælp. Men hvorfor er det så afgørende, spørger du måske?

Sagen er, at når en medarbejder udsættes for en voldsom begivenhed, som kan være for eksempel overfald eller blot er vidne til det eller til en arbejdsulykke, sætter det sig omgående i personens sind. Nogle mennesker er fint i stand til at håndtere det efter samtale med venner, kolleger eller familie, mens andre bestemt ikke er.

Det problematiske her er, at man ikke på forhånd ved, om man kan slippe helskindet fra at have være offer for noget voldsomt eller vidne til det. Og er skaden først sket, kan konsekvenserne være yderst alvorlige og strække sig over flere år eller resten af livet i værste fald.

Hvor får man psykologhjælp?

Der er naturligvis en række muligheder, og i blandt dem er de almindelige praktiserende psykologer, Problemet her er blot, at der ofte er ventetid – og åbningstider. Ved særligt alvorlige traumer er selv ventetiden på åbning af psykologens kontor et problem, og der er reelt brug for døgnåben service.

Den type psykologhjælp er, hvad firmaet Nordisk Krisekorps har specialiseret sig i: Psykologhjælp døgnet rundt.

Nordisk Krisekorps

Firmaet har et netværk af topkompetente psykologer og andet fagligt højt baseret personel, der i hele Skandinavien kan træde til med meget kort varsel og afhjælpe personalets psykiske traumer. Med døgnbemanding på deres vagtcentral er det muligt at få hurtig adgang til krisehjælp – såkaldt akut krisehælp (se mere her) og i hele Skandinavien. Firmaet tilbyder endda psykisk førstehjælp via Skype til situatione,r hvor det er fysisk umuligt at bringe psykolog og den udsatte i fysisk kontakt, som for eksempel på skibe, boreplatforme etc.

Hvis du vil dine medarbejdere det bedste, har du allerede sikret dig adgang til akut krisehjælp, ikke?

Scroll to Top