Gurkemeje – Turmeric

Gurkemeje – sundt og overset

[box] Gurkemeje, (Curcuma Longa) forhandles pulveriseret eller frisk rhizom (“rod”) fra en ingefærlignende plante. Den er kendt for sin stærke gule/gulorange farve og den stammer fra Indien. På engelsk kaldes gurkemeje for Turmeric.[/box]

Du har muligvis hørt, at gurkemeje er sundt? Men ved du præcist, hvorfor gurkemeje er sundt? Vi har kigget nærmere på dette oversete naturmiddel, der i øvrigt er en fast bestanddel i karryblandinger. Og du kan godt forberede dig på overraskelser, for gurkemeje har nogle egenskaber, der gør, at du bare må have det!

Gurkemeje mod inflammation

Curcumin findes i store mængder i gurkemeje, og det har vist sig, at dette stof har en yderst gavnlig effekt mod inflammationer og infektioner. Det gælder båd ebekæmpelse af allerede eksisterende inflammationer såvel som beskyttelse mod fremtidige infektioner. Curcimin øger produktionen i kroppen af cathelicidin antimikrobielt peptid (CAMP), der hjælper vores immunsystem med at bekæmpe forskellige bakterier, vira eller svampeinfektioner.

Dagligt indtag af gurkemeje beskytter mod infektioner og inflammationer.

Sårheling med gurkemeje

Curcumin har en stærkt antioxiderende effekt, og adskillige forsøg har vist, at slaver med gurkemeje påsmurt sår og forbrændinger øger helingsprocessen ganske dramatisk. Det skyldes, at gurkemeje øger den såkaldte collagensyntese – collagen er afgørende for heling af sår overalt i og på kroppen. I øvrigt har curcumin vist sig at have en vis antibakteriel effekt.

Forebyggelse af Alzheimers med gurkemeje

Dette er nok et af de mest epokegørende områder! Det har vist sig, at et dagligt indtag af gurkemeje kan forebygge udviklingen af Alzheimers og endda i visse tilfælde helt forhindre den.

Hvad kan gurkemeje / curcumin ellers?

  • Curcumin forebygger ældning
  • Curcumin forebygger grå stær
  • Curcumin har antoxidante egenskaber og forebygger gigtsmerter
  • Curcumin reducerer mængden af kolesterol og forebygger dermed hjerte-kar-sygdomme

Hvis du gerne vil beskytte dig selv med gurkemeje, skal du ud at købe det i pilleform, da det er meget store mængder, der skal til i madlavningen, før du får effekt. Heldigvis findes der et hav af butikker, der sælger gurkemeje i pilleform, så det er bare med at komme i gang!

P.S: Nej, gurkemeje har ikke en slankende virkning som sådan. Hvis du vil slanke dig, er her et godt bud:

http://slanke.guru

 

Scroll to Top