Ledertræning

Findes den fødte leder? Tja – måske. Men sagen er, at selv de mest talentfulde – uanset i hvad – har behov for træning og optimering af de færdigheder, de besidder. En pianist bliver jo heller ikke perfekt uden træning og konstruktiv kritik, vel? At lede andre mennesker er en vanskelig disciplin, og der skal ikke mange fejltrin til, før det har store konsekvenser økonomisk og menneskeligt.

Ledertræning er nødvendig

Man kan med fuld ret sige, at hvis en person udnævnes til leder uden at blive behørigt trænet og uddannet til opgaven, er det en eklatant fiasko og den øverste ledelses ansvar. Det er direkte uartigt på det menneskelige plan at kaste et menneske ud i det ansvar, der påhviler en leder, uden at det tilsikres, at de basale discipliner er på plads. Og det er præcist det, som ledertræning går ud på!

Mange udbydere af træning til ledere

Der er mange på markedet, der tilbyder uddannelse og træning af ledere på alle niveauer, og mange af dem er også glimrende. Men det gælder her, som det gælder i de fleste andre sammenhænge: Erafring og referencer er vigtige. Et af de mest anerkendte steder at få en god lederuddannelse er LMI, der er en international organisation. I Danmark har de hovedsæde i Bredsten i det jyske, men deres kurser og programmer kan følges over hele landet.

Kanindræberkurser?

Måske husker du 80’ernes såkaldte kanindræberkurser, der gik ud på at tage folk ud af de vante rammer, bryde grænser og den slags? De kan – i nogle sammenhænge – have en berettelse, men generelt er det ikke anbefalelsesværdigt. Hold dig i stedet til de anerkendte metoder, der er gennemprøvede både i Danmark og i udlandet.

Ledelse er generelt for alvorlig en sag til at eksperimentere med den slags. Husk, at god ledelse aldrig opleves – den er der bare.

 

Scroll to Top