Fra røgmaskiner til klaverer

Det hele startede med at sælge nogle få guitarer online engang tilbage i tiden, da internethandel stadig var i sin vorden. Og egentlig var der ikke mange, der troede, det skulle blive til mere end det. Men tiden skulle vise, at den gode Thomas Svenstrups ide om at sælge musikinstrumenter og alt andet til faget hørende på nettet var mere end bæredygtig. Siden den spæde start i 2002, har Danguitar som han døbte firmaet, vokset og vokset. I dag er firmaet sandsynligvis den største leverandør til musikspillende danskere.

Hvis det lugter af musik, har vi det

Adspurgt om udvalget var det svaret fra Danguitar, og helt galt er det jo heller ikke. Fra at sælge guitarer og strenge, er udvalget vokset til at omfatte stort set ethvert produkt, der har noget med musik og lyd at gøre. I flæng kan nævnes:

Det er ganske enkelt for omfattende at nævne hele det enorme sortiment, der også omfatter violiner, celloer, mikrofoner, lysshow, mixerpulte, stativer, trompeter og alle blæseinstrumenter, keyboards og meget, meget mere.

Hvad skyldes succesen?

Markedet for musikinstrumenter i Danmark var i mange år præget af, at der kun fandtes ganske få udbydere, der så lukrerede på deres næsten monopolagtige status ved at have unaturligt høje priser og en ikke særligt god service. Det klarede de sig fint med, for der var ikke så mange andre steder at gå hen for kunderne, der ville købe musikinstrumenter eller lydudstyr.

Da Svenstrup kom ind på markedet, var det med en hel anden filosofi, der handlede om at købe stort ind (meget stort), sælge billigt og pakke det hele ind i en strømlinet og yderst velfungerende kundeservice. Musik til folket så at sige. Og det virkede for ham. Kunderne fandt efterhånden frem til Danguitar.dk, og der opdagede de, at for eksempel en violin eller en guitar kunne erhverves for priser, der lå mellem 20 og 50% under, hvad de var vant til at betale i den etablerede del af musikforretningerne. Og de fik service, der på alle fronter slog, hvad de var vant til.

Musikinstrumenter

Egentlig er det imponerende, at kun få så lyset i online handel med musikinstrumenter, da internetbutikkerne for alvor tog fart. Den etablere musikbutik har lidt under det, men det er vel ikke helt forkert at sige, at de ligger, som de har redt. Det er jo et mønster, vi ser gentage sig på tværs af brancher: De gamle og etablerede forretninger kommer for sent (eller aldrig) i gang med online handel, og så bliver de overhalede af nye spillere på markedet.

Kan man sælge guitarer på postordre?

Det kan man jo – det dokumenteres tydeligt af et firma som Danguitar – http://www.danguitar.dk/ – der med enormt forspring er det firma, der sælger flest guitarer i Danmark. Og hvorfor egentlig ikke? Hvad med dig – køber du nogensinde musikinstrumenter eller andet udstyr på nettet?

Summary
Fra røgmaskiner til klaverer
Article Name
Fra røgmaskiner til klaverer
Description
En lille historie om det fantastiske sted i Grenå, der på nettet sælger reelt ALT, der bare lugter lidt af musik, diskotek og så videre.
Author
Scroll to Top