Hvad gør jeg ved angst?

Hvad gør du ved angst, der manifesterer sig som en mere eller mindre invaliderende tilstand, der har indflydelse på din hverdag? Og hvad er angst egentlig for noget? Der er forskellige former for angst, og i flæng kan nævnes eksamensangst, præstationsangst, dødsangst og panikangst. At lide af en svær angst – uanset hvad angsten er for – kan være noget af det mest rædselsfulde. Over tid kan angsten udvikle sig så voldsomt, at den har direkte indflydelse på din evne til at leve!

Skal angst behandles med medicin?

Der kan være motiver til at behandle medicinsk, hvis angsten er så overvældende, at den er direkte livstruende. Det er blot vigtigt at huske på, at medicinsk behandling af angst ikke fjerner angsten i sig selv – den lægger blot en dæmper på symptomerne. Når det kan være motiveret at medicinere, skyldes det, at en medicinering kan give det pusterum, der skal til for at blive rask. Ofte er medicinsk behandling dog mere dikteret af tradition og “bekvemmelighed” i det offentlige behandlersystem, end det er dikteret af egentlig psykologisk/medicinsk nødvendighed.

Angstbehandling uden medicin?

Det er indiskutabelt sundere og mere effektivt at fjerne angsten frem for at fjerne dens symptomer, og det er det speciale som for eksempel Elisabeth Aarup har. Hun driver en klinik, der arbejder med især tankefeltterapi, der har vist sig yderst effektiv i behandlingen af sygelig angst. Du kan besøge hendes hjemmeside om angstbehandling her.

Læs lige dette fra hendes hjemmeside – ringer det en klokke hos dig?

Mange med generaliseret angst opdager aldrig at de har angst. Det er fordi tilstanden er generel, dvs. konstant, og fordi den har været der stort set altid. Det er således en udifferentieret tilstand, en tilstand der altid er der, og altid har været der. Det er ikke som andre angstlidelser, der kommer i bestemte situationer og sammenhænge. Derfor genkender mange slet ikke deres tilstand som en angsttilstand. Kilde: Elisabeth Aarup om generaliseret angst

Angst kan være arveligt betinget

Nyere forskning tyder på, at der kan være arveligt betingede faktorer, der gør nogle personere mere udsatte for at blive ramt af reel angst. Det er derfor en god ide, hvis du lider af angst, at efterforske lidt i, om andre i din familie lider af angst også. Eller om tidligere generationer har haft problemer med angstsymptomer. Det kan lette arbejdet for dem, der skal behandle din angst.

 

 

Summary
Article Name
Angst og frygt - Hvad gør man ved det?
Description
En gennemgang af hvad man kan gøre, hvis man lider af angst som en sygdom - og lidt om de forkrøblende effekter, angstneuroser har på menneskers liv.
Author
Scroll to Top