Firedoblet omsætning

I løbet af de seneste tre år har vi rent faktisk firedoblet omsætningen i vores forretning, fortalte min gamle studiekammerat, Gert, da jeg besøgte ham for nogle dage siden. Han var tydligt glad for den udvikling, hans firma havde været igennem, og han var ikke mindre glad for, at mens omsætningen altså var steget til det firedobbelte, så var hans indtjening steget noget mere.

Det gjorde mig da noget nysgerrig, men Gert havde en forklaring på den stærkt forbedrede indtjening. Han fortalte, at da han for snart fem år siden etablerede sin webshop, der handler med tøj til kvinder og børn, brugte han og hans kone en masse tid på at registrere de ordrer, der kom ind via forretningens hjemmeside. Det var nødvendigt at være meget præcis med den registrering, for ellers ville det gå galt med lagerstyringen.

Allerede i løbet af det første par år blev omsætningen øget så meget, at han og hans kone var nødt til at ansætte et menneske på deltid til at hjælpe med forsendelsen af varerne, for der var naturligvis endnu mere arbejde ved computeren i takt med, at omsætningen steg.

Og det fortsatte fremad, så de for tre år siden havde to fuldtidsansatte til at hjælpe sig, og alligevel havde de ganske travlt selv. Det var på det tidspunkt, at Gert blev opmærksom på, at det store arbejde med at registrere ordrerne og dermed blandt andet også styre lageret burde kunne klares på en mindre arbejdskrævende måde.

Derfor henvendte han sig til et it-firma, som han vidste havde leveret en skræddersyet webshop løsning til en af Gert bekendte, der også driver en webshop, og it-firmaets folk havde nærmest været chokerede over, at Gert havde arbejdet så håbløst gammeldags med sit firma.

Der gik ikke ret lang tid, før it-firmaet havde kreeret en software pakke, der levede op til de behov, Gert havde i sin forretning. Det var ikke helt billigt, fortalte Gert, men det viste sig nu altså at være en rigtig god investering, for pludselig stod jeg med en masse tid i overskud, fordi vores nye it-løsning klarede så meget af det arbejde, jeg selv havde siddet og udført på manuel vis.

På det tidspunkt havde han været på nippet til at afskedige den ene af de to medarbejdere i firmaet, men han havde valgt alligevel at beholde dem begge og så arbejde intenst på at øge omsætningen, for det kunne han jo se, at der var plads til med den medarbejderstab, der var på det tidspunkt.

Og det viste sig at holde stik, fortalte Gert, for som sagt har vi firedoblet omsætningen på tre år, og det har kunnet lade sig gøre uden at ansætte yderligere medarbejdere i kraft af den meget automatiserede E-handelsløsning, som vi havde investeret i.

I samme takt er der selvfølgelig sket det, at vores udgifter til administration er faldet markant, når vi deler dem ud på hver enkelt forsendelse, og derfor er firmaets overskud steget procentvis en hel del mere end omsætningen, og det han vi takke it-løsningen for, fortalte Gert.

Scroll to Top