Gode råd om festmusik

Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, når man skal holde fest:
– gæster skal inviteres
– feststedet findes
– festmenuen skal besluttes
– musikken skal bookes.

Der findes feststeder i meget forskellige prislag – lige fra forsamlingshuse ude på Lars Tyndskids marker til godser og fine restauranter. Fordelen ved at vælge et forsamlingshus er, at man selv kan bestemme maden – dvs. man kan hyre en super kok og dermed har man selv styr på at maden er i top. Altså næsten…
Godser og fine restauranter serverer overvejende god mad – uden at man dog kan være sikker.

Så snart et passende sted er fundet er det tid til det vigtigste: musikken! Hvilken musiker eller hvilke musikere skal sørge for at stemningen bliver i top. Hvis du har et ubegrænset budget, så er de fleste kendis navne oplagde. Hvis du har et meget skrabet budget, så skal du helst kende nogen, som gerne vil stille op for samlet et par tusinde kroner. Det er også en mulighed at hyre en DJ.

Hvis du har medium budget til musik – dvs. 5-25.000 kroner, så er sologuitarist Mathias Friis det klart bedste bud! Han spiller med en sjælden indføling – og har en udsøgt fornemmelser for, hvilken stemning og dermed musik gæsterne trænger til. Du kan hyre ham både til soloindslag i 10-15 minutter, hvor gæsterne er helt stille – eller under hele middagen. Hvis det er dinner musik som er det foretrukne, vil han normalt akkompagnere sange uden problemer. En sjælden gang kommer der dog sange på melodier, som ingen – inkl. musikeren – ikke kender! Så et godt råd er at vælge en meget kendt melodi, når der skrives tekster til lejlighedssange.

Han har kopibandet The HalfBeatles sammen med Rune Glæsel. De spille skøn festmusik og har spillet sammen i over 10 år og er kendt for deres evne til at skabe en skøn danseaften – musikalsk, underholdende med fantastisk udstråling. De bliver både hyret som duo og firmands-band. Budgettet er afgørende for valget, da prisen for 4-mands-udgaven ganske enkelt er den dobbelte. Deres hovedkompetence er naturligvis Beatles musik, som de fremfører meget tro ift. originalen – og de kendte for deres fremragende 2-stemmige sang. The HalfBeatles bliver oftest hyret til at spille et blandet program med musik lige fra Elvis til Bruno Mars. Så det er bare at vælge hvad du er til!

Så nu er det blot at ringe eller sende en email for at foretage en booking. Du kan også læse lidt om de glade musikanter her.

Summary
Scroll to Top