Den bedste ferie i Tyskland

Det er nu godt, at både min kone og jeg har nået den alder, hvor vi kan hæve vores pensionsopsparinger, sagde Birger med et suk, da jeg sludrede med ham ude på fortovet her i eftermiddags. Birger har i mange år sammen med sin kone drevet et lille udlejningsbureau, hvor de primært har stået for udlejningen af nogle sommerhuse her i nærheden, men også haft gode kontakter til udlejere af ferieboliger i Tyskland, så de har kunnet formidle den type ferieboliger til danskere. Og netop ferieboliger i Tyskland er faktisk booming business! Se blot på bureauet FerieLogi – specialister i Tyskland og bilferie.

Det er gået ganske godt i mange år, fortalte Birger, men nu har internettet efterhånden stjålet så stor en del af hans bureaus eksistensberettigelse, at det er på tide at sige stop. Sagen er jo, at folk nu om dage både lejer sommerhuse herhjemme og i udlandet direkte hos udlejerne, fordi de finder frem til dem på internettet, så nu er der ikke længere brug for sådan nogle som os.

Til Harzen alle mand!

Det er lidt synd for Birger og hans kone, for de har virkelig hygget sig med det arbejde, de har haft de seneste mindst 20 år, men det er en udvikling, der er uafvendelig. Det kan jeg da selv mærke, for vi har for år tilbage flere gange brugt Birger i situationer, hvor vi har lejet os ind i feriehuse i Harzen eller andre steder i Tyskland. Men det gør vi ikke mere, for nu søger vi også bare efter det helt rigtige på nettet, og det giver jo ingen provision til Birger eller andre bureauer.

Birger fortalte, at han – hvad jeg i øvrigt godt vidste – aldrig har beskæftiget sig med at udleje ferieboliger i andre lande end Tyskland og Danmark, for han har ikke ønsket at sprede sin aktiviteter for meget. Men for år tilbage var der også mange flere danskere, der valgte at tage på kør selv ferie i Tyskland, end tilfældet er i dag, hvor de fleste søger ned omkring Middelhavet, når de skal på kør selv ferie.

De senere år har vi stort set udelukkende haft kunder, der har haft lidt specielle ønsker, fortalte Birger. Det kan for eksempel være folk, der gerne vil holde en decideret vinferie i Tyskland – se mere her – , hvor de kører lidt rundt i de tyske vindistrikter og smager på varerne. De synes nok, det kan være lidt for besværligt selv at finde frem til flere forskellige overnatningssteder via internettet, så af dem har vi da haft nogle stykker som kunder de seneste år. Der er bare ikke nok af dem til at holde forretningen kørende.

Så nu har vi valgt at lukke firmaet, og så skal lillemor og jeg selv til at nyde det, sagde Birger. Vi har trods alt stadig en masse gode kontakter til udlejere i Tyskland, så vi har for eksempel ikke problemer med at finde nogle steder, hvor vi kan holde ferie med hund i Tyskland, for det er helt sikkert, at vi skal have Hugo med, når vi drager på ferie. Hugo er Birgers supersøde men også lidt grimme hund af en eller anden ubestemmelig race, som vi andre er tilbøjelige til at kalde et gadekryds.

[irp posts=”10548″ name=”Hvad skal ses i London?”]
Scroll to Top