Rengøre smykker

Det er nemt at få dine smykker til at se ud, som den dag du fik dem. Læs videre for at finde ud af at, hvordan du kan bruge almindelige husholdningsprodukter til at rense dine smykker derhjemme.

Der er ikke noget som at få sine smykker professionelt rengjort … de funkler som de gjorde første gang du fik dem. Men med travl hverdag har vi sjældent tid til at stoppe ved guldsmedens for en rengøring. Nu kan du rense dine smykker derhjemme med husstandens almindelige husholdningsprodukter som fx aluminiumsfolie og eddike. Læs videre for at finde ud af, hvor nemt det er. Du vil aldrig være nødt til at gå til din guldsmed igen.

Pas på kemikalier

Bemærk, at fremgangsmåder, der anvender kemikalier eller andre barske og slibende rengøringsmidler ikke anbefales til bløde sten som opaler og perler. Brug kun sæbe og vand.)

Når du nu er i gang – så nap din kærestes ur, mandesmykker m.m. så hans herresmykker får en tur også! Han køber garanteret smykker til mænd her: http://www.marjoe.dk/ ?

At rengøre guld og ædelsten kan ikke være nemmere end med hvid eddike. Du skal blot droppe smykker i en krukke med eddike og lad dem være i i 10 til 15 minutter, rør rundt af og til. Rens med en blød tandbørste, hvis det er nødvendigt.

Brug aluminiumsfolie til at rense dine sølvsmykker som du vil gøre det med dit sølvtøj. Beklæd en bakke med et stykke krøllet aluminiumsfolie og placer dine smykker på folien. Drys et lag af bagepulver over smykkerne, og hæld kogende vand over det. Det kan være nødvendigt at vende eller flytte smykker rundt, så alle sider kommer i kontakt med folie. Fjern og skyl med vand.

Rengøring af perler og turkis

Til bløde og porøse materialer som perler og turkis, har du brug for noget mere end sæbe og vand for at få dem til at se ud som ny. Rens din perlekæde ved at dyppe den hurtigt i en opløsning af 2 kopper varmt vand og et par dråber mildt vaskemiddel (som Woolite). Tør hver perle med en blød, tør bomuldsklud og lig den fladt til tørre. Turkis behøver ikke engang sæbe. Du skal blot dyppe en blød tandbørste i varmt vand og skrubbe stenen ren. Tør efter med en ren klud, lad derefter lufttørre i flere timer før opbevaring.

Læs også disse:

Natron er et vidundermiddel

 

Summary
Article Name
Rengøring af smykker - sådan gør du
Description
Lær at gøre dine smykker rene selv - det er nemt.
Author
Scroll to Top