Giv din hund god mad

Vidste du, at der er tusinder af hunde og katte i Danmark, der reelt er fejlernærede? Det er der faktisk, og i langt de fleste tilfælde skyldes det uvidenhed hos deres ejere snarere end direkte dyremishandling. Ligegyldighed ja – det er det vel, hvis man som hunde- eller katteejer ikke gider sætte sig ind i, hvad der er den bedste og sundeste kost for kæledyret?

Dyr skal IKKE have menneskemad

Det er en særdeles forkert kost, hvis du giver din hund eller kat samme mad, som du selv spiser! Deres fordøjelsessystemer er slet ikke indrettede til den mad, vi mennesker spiser, og der er ikke de stoffer og mineraler i menneskemad, som hunde og katte har behov for.

Både hunde og katte skal have mad, der er formuleret specifikt til dem, og det skal vel at mærke være mad af en høj kvalitet. Det billigste i supermarkederne består primært af affald, og du kan ganske enkelt ikke være bekendt at fodre hverken hund eller kat med den slags!

Din hund og din kat har fortjent foder af topkvalitet, som du kan købe i specialbutikker – eller du kan nemt og billigt købe det online i butikker som for eksempel Gilpa.dk Hundefoder

Hunde og katte med særlige behov

En del katte og hunde har allergier – andre har sarte maver. I begge tilfælde er det nærmest umuligt at købe egnet foder til dem i dagligvarebutikkerne – her er det ekstra vigtigt at købe specialfoder i en specialbutik. I øvrigt er mange især hundemaver ødelagte af dårlig kost som for eksempel det klassiske rugbrød med leverpostej, som mange hunde må leve af.

Det ER lidt dyrere at købe hundefoder og kattemad i kvalitet, men hvis du ser det hen over dyrets levetid, er det altid billigere, for du vil spare mange penge på dyrlægeregningerne. I øvrigt er det direkte forkasteligt at købe dårligt foder alene fordi, det er billigt. Hvis du ikke har råd til at fodre dit kæledyr ordentligt, skal du slet ikke have hverken hunde eller katte.

Tænk for eksempel på, at katte er meget eksponerede for urinvejsinfektioner, og at dette kan forebygges meget effektivt med det rette foder – og det rette foder er altså ikke det fra supermarkedet!

Er du i tvivl, bør du tale med en fagperson om type og mængde af foder, du skal give din kat eller hund.

Update: Jeg har lige fundet denne artikel om at lave hundemad selv: http://iktforum.dk/hundemad.htm/

Scroll to Top