Råd om kalkmaling

Sommeren er her. Også selvom det ikke virker, som om her er sommer! Regn og kulde. Og sommetider stærk vind er ligesom, hvad vi bliver tildelt af sommervejr i år. Men pyt med det. Jeg har nemlig et projekt, som jeg glæder mig til at blive færdig med. Det handler om at få indrettet barneværelset. Der skal males nogle vægge, og der skal købes en seng. Og jeg skal have købt en Ib Laursen plaid!

Har købt kalkmaling

Jeg er gravid og skal føde til oktober. Så jeg har tiden foran mig. Det gør ikke noget, at projektet tager tid for mig. Jeg skal nok nå det. Og værelset bliver flot. Jeg har købt sådan noget kalkmaling, der er økovenligt. Og jeg har også købt nogle maleskabeloner, så væggen kan få lidt liv. Ikke bare en farve. Det er nu ikke væggene, der kommer til at tage meget af min tid. Når jeg først er i gang med penslen og rullen, så kan jeg få værelsets vægge malet ret hurtigt. Nej, det der kommer til at tage meget af min tid, bliver at få shinet de der gamle børnemøbler, vi har fået af min storebror op.  Det er nogle små træmøbler, han har haft stående i en del år. De skal slibes og males op igen. Og det bliver et slid. Det er faktisk nogle gode møbler. Pæne. Og ja, jeg ved godt, at når jeg først har født vores barn, så vil der gå lang tid, inden den lille kan bruge sine møbler. Men jeg vil gerne give ham/hende et flot værelse.

Pastelfarver måske

Jeg tænker, at møblerne skal males i fine pastel farver. Jeg har set, at noget af det her kalkmaling også kan bruges til den slags projekter. Ikke kun vægge. Og da jeg er ret god til at sætte farver sammen, så er jeg slet ikke bekymret for at bruge mange farver. Der må gerne være både drenge- og pigefarver på mit barns værelse. Når alt malearbejdet er færdigt, så kommer det svære: Valg af stof til gardiner. Jeg kan godt sy, men jeg vil ikke sige, at jeg er god til det. Så måske skal jeg bare tage mål af vinduet, købe et rullegardin og, så få syet nogle af stof hos en professionel? Jeg kender mig selv. Det ender med at blive løsningen. Derefter skulle værelset sådan set være klar. Ja, der skal selvfølgelig noget legetøj ind i det. Og nogle sjove billeder. Puslebordet er sådan set allerede købt. Det skal bare sættes op. Lige nu står det nede i kælderen. Min mand må hjælpe mig med at få det sat op, når tiden nærmer sig.

Stor omvæltning

Det bliver en stor omvæltning i vores liv. En dejlig omvæltning. Vi har haft problemer med at blive gravide. Men ligesom jeg var ved at give totalt op, så lykkedes det. Er der noget at sige til, at jeg er lykkelig? Indtil videre er alt gået godt med graviditeten. Håber også, at fødslen ikke bliver forfærdelig lang. Men den tid, den sorg. Jeg er jordens lykkeligste kvinde. Og har jordens dejligste mand, som bliver den bedste far, et barn kan ønske sig.

Scroll to Top