Pasning og vedligeholdelse af ure

Jeg har nogle lækre ure fra Georg Jensen smykker og også nogle fra Daniel Wellington ure. Jeg har altid passet godt på mine ting, mit hjem og mit tøj, men mine ure har altid haft en særlig plads hos mig. Jeg har her samlet et par gode tips til, hvordan du passer godt på dine ure og vedligeholder dem.

Hold dit ur rent

Generelt skal du dagligt holde dit ur rent. Tør det af for støv, skidt, sved og så videre. Udsæt ikke dit ur for fugtighed. Hvis det bliver vådt, så tør det hurtigt af med en ren tør klud. Brug en blød fugtig klud til at holde skiven ren med, og tør efter med en tør klud.

Har du en lænke som urrem, kan denne rengøres med mildt sæbevand og en blød tandbørste.

Har du en læderrem, skal du være mere forsigtig. Får du noget på læderet, er det vigtigt at få det af hurtigt, inden det trækker ind i læderet.

Pas på at uret ER vandtæt

Ure, der er vandtætte, kan variere i, hvor vandtætte de er. Særlig ældre ure kan ikke modstå så meget vand, som da de var nye. Du kan få dette kontrolleret hos en guldsmed.

Et batteri varer typisk mellem 2 til 3 år. Jo flere funktioner et ur har, og jo mere du bruger dem, jo hurtigere bruger du batteriet naturligvis. Når et batteri er opbrugt, skal du hurtigst muligt få det erstattet af et nyt, for at batteriet ikke lækker ud i uret.

Ure i bagende sol

Pas på med at have dit ur i høje temperatur for længe af gangen. Efterlad det ikke i bagende sol.

Undgå også at uret kommer i kontakt med kemikalier, for eksempel når du gør rent. Brug kun mild sæbe til at rense det med. Pas også på med parfume, da det kan ødelægge belægningen på uret.

Scroll til toppen