Snobberi eller hygiejne

Der er meget stille på kontoret. Du er faktisk alene. Dine medarbejdere er taget på ferie. I næste uge bliver det din tur til at tage ferie. Dog kun i 2 uger. Du vil gerne være tilbage på plads, når de ansatte også vender tilbage til arbejdet. Der skal jo sludres med alle om deres oplevelser. Der skal bydes velkommen tilbage til alle, så I kan få en god start på det nye arbejdsår. I denne uge står arbejdsopgaverne på administration. Der skal snart udarbejdes en rapport for de første 6 måneder heri 2022. Og du skal lige tjekke, at planerne for de nye ideer om undervisning til organisationens medlemmer om sikkerhed på arbejdspladsen ruller, som de skal. Du skal også lige have et par møder. Det nye bestyrelsesmedlem vil gerne lige introduceres til organisationens opbygning.

Ballerup vinduespudsning

Og du skal have tjekket, at din sekretær har booket den nye vinduespudser i Ballerup her for de næste 6 måneder. Der har været problemer med den forrige vinduespudser: Han kom aldrig til tiden. Han sjuskede med arbejdet, hvilket bl.a. gik ud over en af medarbejdernes store, fine gave til hans søn. Hygiejne og gode arbejdsforhold på arbejdspladsen vægter du højt, og når dine medarbejdere klager over beskidte vinduer, hvor man kan se, at snavset bare er blevet bevæget rundt på ruderne, så skal der rettes op på det.

Din sekretær har ikke booket den nye vinduespudser. Du har tjekket hendes kalender. Der er intet at se om vinduespudsere fra Ballerup. Irriteret sætter du dig til at tjekke mødereferaterne fra de sidste par bestyrelsesmøder. Din tanke: ”Det her er tidsspilde. Skal jeg nu til at finde ud af, hvilken vinduespudser i Ballerup vi har besluttet at henvende os til efter at have sagt kontrakten med den forrige op?” Du leder i referaterne. Du kigger under AOB. Heldigvis finder du referatet fra aprils møde. Der står adressen og telefonnummeret på vinduespudseren, I skal bruge.

Du tjekker din sekretærs kalender igen. Hele maj måned bliver trevlet igennem. Der er intet tegn på, at hun har været i kontakt med vinduespudseren. Du laver en mental note om, at det er et emne, du lige må tage op med hende. Selv de små – og måske ubetydelige opgaver i organisationen er vigtige. Og din tid skal ikke spildes med at tjekke, at hun gør, hvad hun får besked på.

De svarede hurtigt

Du ringer op til vinduespudseren i Ballerup. Heldigvis bliver der svaret hurtigt, og du får talt med virksomhedens ejer. Han blev ret glad for at få en opgave i den store kontorbygning lige uden for Ballerup. Og på regelmæssig basis: En gang om måneden. Du arrangerer et møde med ham. Det er bedst, hvis han lige kan finde tid til at komme forbi i morgen eller overmorgen, så I kan få kontrakten på plads. Du tilbyder ham i første omgang en kontrakt på et år. Den starter 1. juli 2022. Du åbner din sekretærs folder med kontrakter og finder ud af, at hun faktisk har kontrakten klar. Det var da altid noget. Du printer den ud og lægger eksemplarerne parat til mødet.

Vi er ikke snobber – bare rene

Altså! Hvis du tror, at vi er snobber – os, der bor her i Hellerup-Gentofte-Lyngby-området, så tager du gevaldigt fejl. Vi er helt almindelige mennesker. Vi går på arbejde lige som alle andre. Vi passer vores pligter, familie, hus og have. Og vi gør selv en stor del af arbejdet med hensyn til vedligeholdelse, rengøring og kontrol med planterne i vores haver. Vi har mange unge familier, der bor her – og vi har en del studerende, som bor til leje på et værelse. Så vi er ikke de rige snobber, sådan som du måske forestiller dig. Det er rigtigt, at her også bor en del meget velhavende mennesker.

Men i virkeligheden, så skal du lidt længere nordpå for at finde dem, du hører om i de der fancy livsstilsprogrammer, du ser i TV. Vi har ikke alle råd til at hyre en vinduespudser i Gentofte, som kan komme hver anden uge og polere vinduesruderne blanke. Der er mange mennesker i Hellerup, som gerne ville etablere en fast aftale med en vinduespudser i Hellerup – men deres økonomi hænger dårligt sammen. Så det er udelukket. Og ja, her i Lyngby er vi måske lidt mere ’almindelige’. Der er nogle familier, der har fundet en god vinduespudser i Lyngby, der kommer og hjælper dem med rengøringsarbejdet. Men sandelig ikke hver anden uge. Måske et par gange eller tre om året. Så vil du være så venlig at lade være med at dømme os på forhånd, når du hører, at vi kommer fra Hellerup-Gentofte-Lyngby-området? Vi er helt almindelige. Vi lever på samme måde, som du gør.

Folk bruger vinduespolering i Roskilde også

Vi er slet ikke anderledes, end alle andre, som måske bor i Roskilde eller Helsingør. Dér er der også studerende, ældre og familier, der lever et normalt liv på godt og ondt. Om folk i Roskilde bruger den luksus det er at kunne henvende sig til fx en vinduespudser i 4000 Roskilde, ved jeg ikke. Men jeg forestiller mig, at de gør brug af tilbud, de får – ligesom os her i Lyngby. Det samme gælder sikkert også for helsingoranerne. Ja, er det i det hele taget en luksus at finde en vinduespudser, der hjælper med at få vinduerne pudset nogle gange hvert år?

Det er jo et farligt job. Man skal stå og balancere på en stige, når arbejdet udføres udvendigt. Det er da lidt usikkert. Især når man strækker sig meget, fordi man ikke har lange arme. Så, nej. En vinduespudser er slet ikke en luksus, vil jeg mene. Men måske har du en anden mening. Lad den dog ikke farve dig, og få dig til at håne os, fordi vi bor, hvor vi gør. Du bor, hvor du bor, og du har det skønt med det. Ja, det er slet ikke udelukket, at du faktisk har en meget høj levestandard, hvor du kan få nogle af dine behov, opfyldt uden at skulle bekymre dig om økonomien. Måske bor du i et meget stort parcelhus ude i Hvidovre eller Vanløse. Er du klar over, hvor privilegeret du er – fordi du bor tæt på byen, men også meget tæt på dejlige naturområder?

Scroll to Top