Pynt i hjemmet

Når talen falder på “brugskunst”, skilles vandene ofte mellem de to køn. Såmænd også mellem individer af samme køn. Det skyldes nok, at selve begrebet brugskunst har fået et lidt blakket ry gennem årene som værende noget billigt og masseproduceret tingeltangel. Sådan behøver det absolut ikke at være, og i øvrigt er selve begrebet så udvandet, at det næsten ikke giver mening at bruge det. Er en serveringsbakke brugskunst eller ej?

Brugskunst i det moderne hjem

Til forskel fra tidligere tiders massebetegnelse er brugskunst i dag oftest meget mere unikt og lækkert. Et forrygende godt eksempel på det er butikken L-Living, som sælger deres varer på nettet. Her kan man virkelig se, at der er sket en stor udvikling – der er tale om lækre sager, som du kan forvisse dig om selv ved at besøge L-Living Brugskunst her.

Se for eksempel sådan et ur i træ:

2015-05-11_15-06-56

Det er da bare smukt og enkelt – lige præcis den type og stil, som tiltaler mange yngre mennesker op til omkring de 50, vil jeg mene. Generelt er det jo sådan, at de gamle typer af brugskunst med fjer og hvad ved jeg glider væk til fordel for mere unikke ting. En moderne boligindretning kræver jo moderne boligtilbehør, ikke?

Havepynt er et hit

Pynt til haven – som du med en vis ret kan kalde for “brugskunst i haven” – er et hit i disse år. Mange mennesker ønsker at sætte et personligt præg på deres haver og samtidig skabe den elskede hygge, som vi danskere jo er berømte for ude i verden.

Personligt er jeg ret vild med rindende vand i haven, og netop sådan et såkaldt vandspil er yderst populært. Det kan du se et eksempel på her:

Er det ikke bare fint? Det er også L-Living, der sælger det, og det koster langt under 2.000 kroner – se mere her: https://www.l-living.dk/shop/havepynt-5s1.html

Er brugskunst for noller?

Nej – medmindre altså du er en af dem, der elsker en boligstil, hvor alt er hvidt og kedeligt som i et laboratorie. Men det er du næppe, for så ville du nok ikke befinde dig her. Indretning med brugskunst (se denne historie) er bestemt ikke hverken noller eller retro på nogen måde, hvis du altså gør det med stil og smag.

Hvis du har nogle billeder eller nogen links til fed indretning af hjem med moderne brugskunst, må du MEGET gerne skrive om det her i kommentarerne.

 

 

Scroll to Top