Er det OK at låne ud til unge?

Det er vel en debat, der har kørt i årevis og sikkert vil køre længe endnu: Er det bondefangeri eller OK at tilbyde relativt højt forrentede lån til helt unge med ondt i likviditeten? Lidt inspireret af denne artikel vil jeg give mit besyv med til diskussionen.

Gammel nok som 18 årig?

I det danske system er et menneske gammelt nok til at køre bil, starte virksomhed, slå ihjel i militæret og meget mere ved det fyldte 18 år. Når vi som samfund giver disse beføjelser til et ungt menneske på 18, må det vel være implicit, at vi også vurderer så megen ansvarlighed hos det unge menneske, at det kan tage stilling til en økonomisk forpligtelse? Det er i hvert fald, hvad jeg mener!

Vi har som samfund en underligt ambivalent holdning til modenhed. På den ene side ser vi ikke noget problem i at udruste en 18 år ung mand med en bil og sende ham ud i trafikken eller lade ham indrullere i Forsvaret med en mulig udsendelse i krig – og på den anden side mener mange, at samme unge mand skal beskyttes mod muligheden for at tage et lån til forbrug.

Ingen tvivl om, at quicklån til unge er både hurtige og smarte!

Er online lån synderen?

Det er indiskutabelt, at det er blevet meget nemt at optage online lån, og nettet vrimler med tilbud på lån. Men det er jo altså sådan, verden er indrettet i dag, og det nytter ikke at rulle de unge ind i en masse beskyttelse, der blot lader dem stå uprøvede senere hen i livet.

De udlånsfirmaer, der tilbyder lån til unge og studerende, gør det, fordi det er et lukrativt område, og fordi fortjenesten er tilfredsstillende. Hvis bankerne tog det marked, ville meget se anderledes ud, men det gør de kun i begrænset omfang. Lad bankerne gå ind på det marked med risikovillighed, og de små låneselskaber ville gå svære tider i møde.

Kilde: Forbrugslån-online.dk

Summary
Udlån til unge og moral
Article Name
Udlån til unge og moral
Description
En kort melding om moral i udlånsbranchen
Author
Scroll to Top