Gode råd om værktøj

Er der noget, som vi ikke skal gå ned på, så er det udstyr. Værktøj. Det er bare så flovt at stå der og have besøg af en montør, der beder dig om at hente boremaskinen, så han lige kan få lavet det lille hul, der er brug for. Og du må svare: Jeg ejer ikke en boremaskine. Montøren beder dig om at gå ud til hans bil og hente den værktøjskasse, han har stående i bagagerummet. Han håber, at han kan redde dig fra de røde kinder og ører. Han har en løsning i ærmet. Håbede bare, at han kunne spare nogle minutter på arbejdet. Du henter værktøjskassen. Der er en stor boremaskine i den. Du plugger den ind i stikkontakten, når montøren beder dig om det. Og du hiver den ud fra stikkontakten igen.

Alt er fra Dorch & Danola

I får ganske langsomt løst problemet, som montøren har identificeret. Du hjælper ham, så godt du kan. Og du føler dig virkeligt dum. Alle de små tricks, som han viser dig, kendte du sådan set godt. Men hvorfor har du så ikke brugt dem? Du har mange forklaringer og undskyldninger for det. Den vigtigste er, at du ikke har haft brug for at sætte tips og tricks ind i dit repertoire. Du kan godt klare dig med enkle stykker værktøj til at lave de reparationer, som opstår. Gennem flere år har Dorch og Danola værktøj været den bedste leverandør.

Du har lavet en særlig nødhjælpskasse med værktøj, som du har tænkt, at du vil have med dig i din bil. Den kommer dog aldrig med op i bilen. Fordi du glemmer det. Hver eneste morgen. Men du ved, at det er en god idé. Der sker jo også ofte det, at din svigerfar har brug for lidt hjælp til at få rejst en stor og tung gren med friske pærer på op fra græsplænen. Den skal lige sikres oppe imod det der espalier, som han byggede for et par år siden. Og her er det rart for ham, at du lige kan hjælpe ham med at få skruet de der ringe godt sammen, så grenen ikke falder ned igen. Og ja, du er da glad for, at dit simple værktøj, som du har samlet i en Stanley værktøjskasse, kan bruges og bliver værdsat. Ikke kun af dig selv, når du bruger det. Også når dine familiemedlemmer ser, at du faktisk har lavet et godt stykke arbejde med helt simple værktøjer. Det, som du bare ikke kan snuppe, er, at der er nogle snobber i din svigerfamilie.

De rynker simpelthen på næsen, når de hører, at I har lavet endnu et DIY projekt. Om det så bare var at reparere din svigerfars espalier, eller om det handlede om at bygge en ret kompliceret og stor reol, er ligegyldigt. De nægter simpelthen at se skønheden i selv at kunne gøre mange ting. Du og din nærmeste familie har lært, at det er en god kvalifikation at have med sig. Så I siger ikke så meget, når snobberne ruller sig ud om, hvor meget det koster at hyre en håndværker. I lytter. Glæder jer over, at med få værktøjer, så kan I faktisk udføre værdifuldt arbejde.

Det med julegaver

Det er rimeligt nemt for dig at vælge julegaver til din familie. De har sendt dig deres ønskesedler – og breve til julemanden – i tide. Og du har haft rigelig tid, til at udvælge hvilke gaver, du vil satse på at give dem. Det er da kun rimeligt, ikke? Så her i slutningen af november er du faktisk klar til at byde ind på gode tilbud, som du ser i forbindelse med Black Friday eller alle de andre særlige tilbudsdage.I år har du særligt fokus på en båndpudser / båndsliber. Det er noget, som din elskede husbond har skrevet på sin ønskeseddel i år. Du har aldrig set en båndpudser i virkeligheden, så du er helt afhængig af, at få korrekte svar på dine spørgsmål, når du kontakter en Live Chat hos et byggemarked. Det er nemlig kun i byggemarkeder, at du har set, at du kan købe båndpudsere.

En båndpudser er vel en båndpudser?

Jamen, hvad er det da for nogle spørgsmål, du skal have svar på? Er en båndpudser ikke bare en båndpudser? Eller? I din optik kan det godt være at en båndpudser er et simpelt stykke værktøj. I min optik er det kompliceret. Der er tale om en maskine, der kan slibe – med sandpapir i forskellige vægte og grovheder, som du slet ikke forstår logikken i. Det er en maskine, som kan hjælpe mange – men i dine hænder ligner den et mordvåben. Du er bange for båndpudseren. Og det skal du gøre noget ved. Nej, jeg tænker ikke på, at du skal i terapi hos en eller anden coach for at komme af med in angst overfor båndpudseren. Du skal simpelthen lære at bruge den – korrekt. Og det indebærer, at du bruger fire timer nede i byggemarkedet. De har nemlig udbudt et lynkursus i korrekt håndtering af båndpudsere. Kurset er gratis, hvis du køber en båndpudser under kurset – eller lige har købt – i løbet af den sidste måneds tid – en båndpudser hos dem. Og det har du jo. Så du melder dig til kurset. Du ved godt, at det mest af alt vil handle om salg af båndpudsere. Men du ved også, at du med garanti vil kunne få nogle gode tricks ud af kurset – og du kan jo altid bare vælge at sige til kursusarrangørerne, at du ikke kommer i næste uge.

En slibemaskine er noget helt andet

Det viser sig dog, at kurset er ret sjovt. Du lærer nemlig ikke kun at håndtere din båndpudser korrekt. Du får faktisk så mange tips og tricks, at du næsten er ved at bukke sammen af glæde. Det er jo rart at vide, at en båndpudser ikke kun bruges til at slibe flader med. Den kan også bruges til at pudse vinduer med – du skal bare være ekstra forsigtig! Du lærer også, hvad forskellen på en ægte båndpudser og en slibemaskine – se her er. Du har ligesom altid troet, at det var to forskellige betegnelser for det samme stykke værktøj. Det er det absolut ikke. Du ved nu, at en slibemaskine er meget mere specialiseret til at slibe knive og værktøj. En båndpudser er lidt mere alsidig, men skal aldrig bruges som en slibemaskine.

Scroll to Top