Det at spille

Onkel Harry og tante Katrine har for flere år siden passeret det, vi andre opfatter som pensionsalderen, men det tænker de ikke på, for de fortsætter bare med at passe deres kiosk, som de har gjort det i mere end 40 år. Faktisk tror jeg ikke, de kan undvære den daglige kontakt med de mange kunder, som de stort set altid får en hyggelig sludder med.

Selv lægger jeg også jævnligt vejen forbi dem, for det er altid hyggeligt at komme ind i kiosken, så jeg kører gerne en omvej, når jeg for eksempel skal have afleveret en Oddset kupon eller lignende. Det gjorde jeg også forleden dag, og da der ikke var andre kunder i kiosken, fik vi os en rigtig hyggelig snak, hvor Harry fortalte en del om de gode, gamle dage, som han selv kalder det.

I de første år, Harry og Katrine drev kiosken, var det først og fremmest tobaksvarer, kunderne kom i kiosken efter, men det har bestemt ændret sig, fortalte Harry. Nu er der jo langt færre rygere end for 40 år siden, og det kan vi da i høj grad konstatere på omsætningen af tobak.

Men til gengæld er der i dag langt flere, der spiller på forskellige sportsbegivenheder, og de fleste vil gerne have en sludder om, hvor de kan få de bedste fodbold odds på kampene i den kommende weekend. Jeg tænker tit tilbage på den gang, da det eneste lovlige spil i Danmark var fodboldtipningen – den gang Danske Spil hed Tipstjenesten, sagde Harry med et smil.

Den udvikling stiller jo også krav til os, hvis vi vil sikre os en tålelig omsætning. For eksempel har vi opsat en computer, så vores kunder her i kiosken også kan spille hos de forskellige bookmakerfirmaer, der udelukkende opererer online. Sådan nogle firmaer som for eksempel Unibet kan man jo kun spille hos online, så vores kunder skal jo også have mulighed for at gøre det her, hvor de er vant til at kunne stå og udfylde for eksempel en lottokupon og så få den afleveret med det samme.

Og den slags stiller jo krav om, at vi følger godt med i den verden, så vi kan rådgive de kunder, der ikke er så vant til at spille den type spil. For eksempel er der mange, der studser over et tilbud om en odds bonus, når de første gang besøger går ind på en spiludbyders hjemmeside. Og så oplever vi jo, at de spørger os om, hvad det er for noget, og så nytter det jo ikke, at vi bare står og glor måbende, så vi er nødt til at sætte os ind i al den slags, fortalte onkel Harry.

Jeg beundrer faktisk de to ældre mennesker, som begge har rundt de 70, at de overhovedet er i stand til at kapere alt det nymodens som online spil og den slags, men Harry går selv en del op i det, så han er altid klar med et svar, hvis man spørger ham om de bedste odds på en sportsbegivenhed.

Scroll to Top