Hvordan slipper jeg af med tunge øjenlåg?

Mange mennesker kommer med alderen til at “lide” under tunge øjenlåg, der i nogle tilfælde kan blive så hængende, at de faktisk generer synet, og så kan gåseøjnene omkring “lider” godt fjernes, for så er der tale om en synsnedsættende problematik. Ofte er det dog af mere kosmetisk karakter, når mennesker generes af tunge øjenlåg, og i dag er det det muligt med en ganske lille, ukompliceret og ikke særligt kostbar operation at gøre noget ved det!

Fra tunge øjenlåg til ungt udseende på en dag

Vi har testet en såkaldt øjenlågsoperation på et privat øjenhospital ved København: Øjenhospitalet Danmark.

Øjenlæger med speciale i tunge øjenlåg

Det var din redaktørs lillebror, der frivilligt underkastede sig testen. Han har i årevis arbejdet hårdere, end han burde, og det har sat sine præg i hans ansigt – blandt andet i form af nogle ret tunge øjenlåg, der dog ikke indvirkede på hans syn – men som fik ham ti at se træt og uoplagt ud. Det har gået ham på nogle år, så han greb straks chancen, da den bød sig!

Forundersøgelse til øjenoperation

han var til en forundersøgelse, hvor en kompetent øjenlæge målte og vurderede, hvad der kunne komme ud af en operation. Lillebror og øjenlægen enedes om, at det var indsatsen værd, og allerede dagen efter mødte han op på øjenhospitalet. Her kom han til efter 10 minutters ventetid, og hele proceduren blev grundigt forklaret inkl. en omfattende gennemgang af, hvad han skulle gøre selv bagefter.

Operation der fjernede overflødig øjenlågshud

Han fik en lokalbedøvelse ved begge øjne, og det en smule ubehageligt, men det gjorde ikke direkte ondt, sagde han. Derefter gik lægen i gang, og selve operationen inklusiv at sy tog vel omkring 20-25 minutter. Han mærkede ingen smerte overhovedet, men han sagde, at selve fornemmelsen af, at der blev arbejdet med skalpel så tæt på øjnene var en smule grænseoverskridende.

Han fik isposer på, og efter en times tid var han clearet til at tage hjem.

Efter operationen

Han lå med is hele eftermiddagen og hjulpet af nogle smertestillende piller, var han faktisk ganske godt kørende. På trods af isposerne lignede han alligevel et færdselsuheld omkring øjnene næste dag, men det havde han fået at vide, ville ske. Hævelserne og misfarvninger var dog stort set forsvundne efter et par dage, og allerede en uge efter operationen var der ikke rigtig mere at se.

Til gengæld ser han 10 år yngre ud i dag – og han er i den grad stolt af resultatet. Vores konklusion er derfor: Har du tunge hængende øjenlåg, og du er ked af dem, skal du tage den operation. Vi kan godt anbefale lægerne på Øjenhospitalet Danmark – de gør det godt.

Summary
Review Date
Reviewed Item
Øjenlågsoperation på Øjenhospitalet Danmark
Author Rating
51star1star1star1star1star
Scroll to Top